Back to Projects Share on LinkedIn Share on Twitter Facebook Share
builders madison wi

Duluth Trading Company Corporate Headquarters

Mount Horeb, WI
Services: New Construction
Architect: Plunkett Raysich Architects - Madison, WI

This five-story, 108,000 square foot corporate headquarters constructed for Duluth Trading Company in cooperation with developer TRI Holdings replaced a dilapidated assortment of buildings on Front Street in Mount Horeb.

Materials and architecture reflect the industrial, railroad history of the area and feature the adjacent Military Ridge Bike Trail. The design incorporates red brick masonry, industrial sash windows, concrete, and zinc-colored metal cladding, and gives the appearance of a building constructed over time.  The combination of materials allows the building to blend into the surrounding landscape.

Interior features include reclaimed wood, industrial stainless steel cabling and black metal work, structural X bracing, concrete like tile and exposed trusses and HVAC.

Large windows lead to a welcoming lobby with decorative timber rafters and reception trellis and a front desk with concrete counter and stainless steel toe kicks. Bench cushions are covered in Duluth leather and one wall is covered in floor-to-ceiling black-and-white photography wallpaper of Duluth, Minnesota.  Beyond the lobby is an informal meeting space, a 22-stall parking garage, a bike storage room, and workout, yoga and locker rooms.

The first floor features an executive area with suspended timbers and cloud ceilings. The first through third floor layouts are nearly identical. Each include two employee zones with decorative timbers, polished concrete floors and magnetic marker boards; hallways with standing seam wall panels and conference rooms.

The fourth floor features a large conference room with capacity for 250 people, a nearby warming kitchen for catering, a large board room again featuring decorative timbers, two additional conference rooms and a training room.  The highlight of this top  floor is a 4,000 square foot employee lounge called “The Canteen” and an adjacent 2,000 square foot outdoor patio.

The design incorporates many different areas for the national retailer to opportunity to display their iconic graphics and powerful employee communication.

The building sits on three combined parcels totaling 1.5 acres and is one of several recent National Construction projects that have contributed to the revitalization of the suburb’s downtown.

More information and professional photos to come!

 

Like What You See?

Let's get in touch and chat about your next project.

Contact Us
Like What You See?

Let's get in touch and chat about your next project.

Contact Us
Hungry For More?

Check out another case study or view more projects.

Case Study Platteville Public Library
Case Study Platteville Holiday Inn Express
Case Study Saco Foods